Welke remleiding heb ik nodig?

Remleidingen zijn leverbaar in diverse uitvoeringen, diameters en lengtes, maar welke remleiding heb ik nu eigen nodig? Dat verschilt per type auto en de plaats waar de remleiding gemonteerd zit.

 

Om er achter te komen welke remleiding nodig is kunt u het beste de huidige remleiding opmeten, zo weet u zeker dat dezelfde remleiding wordt gemonteerd. Hierbij is het van belang dat een stukje wordt opgemeten dat niet is geoxideerd, om meetverschillen te voorkomen. Meestal zijn remleidingen van Ø 4,75 mm of Ø 5,00 mm gemonteerd, het verschil hiertussen is erg klein, maar de leidingen mogen niet door elkaar gebuikt worden.

 

Welk materiaal moet ik kiezen?

Bij remleidingen zijn er 3 type materialen die gebruikt worden, staal, koper en Cunifer.

 

Standaard wordt er fabriek-af bijna altijd staal gemonteerd bij remleidingen, dit is het goedkoopste materiaal en is stevig, maar heeft ook zeker zijn nadelen. Staal oxideert snel en zodra de coating van het staal verdwenen is gaat de remleiding roesten. Omdat staal snel oxideert en lastig te bewerken is adviseren wij voor reparties altijd te kiezen voor koper of Cunifer. Staal, koper en Cunifer kunnen door elkaar gebruikt worden en mogen aan elkaar gekoppeld worden.

 

Koperen remleiding

Remleidingen worden vrijwel altijd gerepareerd met koperen of Cunifer leidingen. Koperen remleidingen zijn gemakkelijk te bewerken omdat het materiaal zachter is, er kan eenvoudig een remleiding fels rand op worden gezet en met een buigtang in de juiste vorm worden gebogen.

 

Cunifer remleiding

Cunifer daarentegen heeft alle voordelen van koperen remleidingen, maar is iets steviger dan koper. Cunifer remleidingen zijn goed te bewerken en te buigen en zijn doordoor de beste keuze voor het repareren van uw remleidingen. Cunifer wordt door de stevigheid vaak gebruikt in sportauto’s of oldtimers. Verder zijn Cunifer remleidingen beter bestand tegen zoutinvloeden, handig voor als er in de winter gestrooid wordt of als u aan de kust woont.

 

Bekijk hier alle remleidingen