HANDLEIDING FC-656 REMLEIDING FELS GEREEDSCHAP

 

Handleiding voor het maken van een dubbele fels rand op zacht koperen en zacht stalen leidingen tot 1 mm dikte.

 

 

Handleiding voor het felsen van dubbele kragen op zacht koperen en zacht stalen leidingen met een wanddikte tot 1 mm. Deze handleiding is geschreven voor de Force-656 Felsset, maar is ook goede basis voor ander fels gereedschap.

 

force fels gereedschap

  1. 1. Raadpleeg altijd eerst het werkplaatshandboek van de betreffende auto alvorens u begint aan de reparatie.
  2. 2. Snijdt het leidinggedeelte met een leidingsnijder precies haaks/recht af, zoals op afbeelding 1 staat weergegeven. De mag dus absoluut niet schuin aflopen. Gebruik geen ijzerzaag en zorg ervoor dat er geen bramen op het leidingeinde zitten. Alleen met een goed gevijld, braamvrij en recht leidingeinde legt u de basis voor het maken van een goede felskraag. Anders kan het zijn dat de adapter klem loop en deze afbreekt.
  3. 3. Plaat de leiding in het klemblok, op de klemblokken staat de maat van de leiding aangegeven. (bij sommige fels gereedschappen kan de adapter van 4,75 mm ook voor de 5 mm remleiding worden gebruikt. Zoals de Midlock set 7205B)
  4. 4. Draai met de hand eerst de vleugelmoer vast, die zich het dichtst bij de leiding bevindt, daarna de andere. Forceer de vleugelmoer niet met een tang, want handvast is vast genoeg.
  5. 5. Laat de leiding zover boven het klemblok uitsteken als de dikste rand van de adapter hoog is, zie afbeelding 1.
  6. 6. Plaats de adapter met het steeltje in de leiding. Dit moet makkelijk gaan, anders is er toch sprake van een braam of is de leiding niet recht afgesneden. Verhelp dit dan eerst!
  7. 7. Druk nu met de perskegel de adapter in de leiding tot deze net op het klemblok komt, zie afbeelding 2. Zorg ervoor dat de perskegel goed in de uitsparing midden in de adapter komt.
  8. 8. Draai de perskegel omhoog en verwijder de adapter.
  9. 9. Draai nu de perskegel in de leiding (dus zonder adapter) voor een dubbele felsrand, zie afbeelding 3.

 

Klik hier om de hanldiing te downloaden.